Even bijpraten

De kledinginzameling hebben wij noodgedwongen weer moeten stoppen eind oktober 2020. Dat is jammer want de behoefte in Roemenië blijft onverminderd groot. We kijken uit naar een veilige herstart, maar dit zal nog wel even duren. Wij bedanken allen die kleding etc. bij HOE brachten. In de paar weken dat wij inzamelden ontvingen wij, naast veel kleding etc. ook veel prachtig breiwerk: truitjes, vestjes, sjaals, mutsen, handschoenen en dekentjes. Heel hartelijk dank aan onze trouwe breisters en haaksters. Ook onze HOE-winteractie liep dit jaar anders. We konden maar heel weinig flyers (30) uitdelen in de kerken, maar gelukkig konden wij onze actie wel publiceren in het kerkblad. Het bestuur is erg dankbaar dat HOE het mooie bedrag van 6.750 euro mocht ontvangen. Omdat HOE ook nog een grote gift ontving, was het mogelijk om 9.000 euro te verdelen over de plaatsen Cluj, Tinca/Sighet, Beius/Batăr en Drăgăneşti. Wij ontvingen van alle contacten grote dankbaarheid. Van onze contactpersonen Peter en Rodica Morar uit Cluj is de volgende reactie:

“Lieve vrienden,

De beste wensen voor 2021 van jullie vrienden in Cluj. Wij hopen dat het jullie goed gaat en het veilig wordt na dit vreemde jaar 2020. Wij kijken uit naar 2021 met grote verwachting, optimisme en vertrouwen. Vertrouwen in God die ons onder alle omstandigheden nabij is. Ook dit jaar hebben wij het geld dat jullie naar onze Stichting hebben gestuurd uitgegeven om een aantal van de zeer arme gezinnen op te vrolijken en hoop te geven. Natuurlijk heel anders dan de andere jaren, minder contact met de mensen en respect voor de opgelegde beperkingen. De ontvangen hulp deed er eigenlijk het meest toe! Om de vreugde met u te delen, hebben wij deze foto bijgevoegd. Wij hopen dat het leven in 2021 snel terugkeert naar een normale staat. Veel liefde, Peter en Rodica”

Wij hopen om, zodra het mogelijk is, weer met de inzameling te starten en zullen dat tijdig bekend maken in onder meer het kerkblad. Het bestuur van HOE wenst u allen een gezegend en gezond 2021 toe.