Zomerkampen

Project Zomerkampen

HOE houdt al vele jaren in mei/juni een financiële actie om geld te verzamelen om een aantal zomerkampen in Roemenië.

Als de zomer is in aantocht is betekent dat voor veel mensen vakantieplannen maken. Met het hele gezin erop uit, of alleen de kinderen die bijv. een weekje naar een zeil- of ponykamp gaan. Maar in Roemenië is dat heel anders. Er zijn in dit land nog heel veel arme gezinnen waar geen geld is voor zelfs maar een dagje uit.

Onze financiële acties bedoeld om vakantiekampen te kunnen bekostigen voor deze kinderen uit zeer arme gezinnen die nooit weg kunnen uit hun dagelijkse veelal niet vrolijke omstandigheden. In de week dat zij in het kamp zijn krijgen ze goed te eten en kunnen ze naar hartenlust genieten van sport en spel.

Het gaat om zomerkampen in Beius, Sighetu-Marmatiei en Drăgăneşti-Olt

Het zomerkamp van Beius is gelegen in de bergen. Hier kunnen vier tot zes weken lang circa 60 kinderen genieten van een onbezorgd weekje.

       

Ook het zomerkamp in Sighet wordt meestal op een primitieve wijze in de bergen doorgebracht. Er kamperen circa 35 kinderen in tenten of in oude schuren, maar ook zij genieten enorm.

    

Sinds een aantal jaren wordt ook In Drăgăneşti (bij de Bulgaarse grens) in augustus twee zomerkampen gehouden. Ook hier betekent dit voor een aantal heel arme kinderen een onbezorgd weekje in hun armoedige bestaan.

   

HOE geeft ondersteuning met geld voor voeding, beddengoed, knutselmateriaal en Evangelisatielectuur.

U kunt voor de actie zomerkampen een bijdrage overmaken op één van onderstaande bankrekeningnummers, t.n.v. Christelijke stichting HOE Katwijk, o.v.v. “Actie zomerkampen ‘

NL 90 RABO 0331707977     of   NL 68 INGB 0006194173

Dit geld wordt verdeeld over de plaatsen Beius, Sighet/Tinca en Drăgăneşti-Olt en omgeving. De steun die verleend wordt is afhankelijk van de opbrengst voor deze actie.